søndag 13. mars 2011

Krokokopter og båttur!

I midten av februar dro vi på misjonærmøte i Antsirabe. På vegen dit fikk vi sitte på med et helikopter. Dermed ble en ti-timers biltur omgjort til en to-timers helikoptertur. Helikopteret tilhørte det sveitsiske selskapet Helimission, som driver utleie av helikopter til misjons- og hjelpeorganisasjoner som jobber i bushen. En fantastisk opplevelse å få se den gassiske villmarka i fugleperspektiv. 


Tisse- og bleieskiftepause midt på en fjelltopp i ødemarka

Den sveitsiske piloten Beat
Mahajanga!
Det ble også en tur til hovedstaden, og tid for litt sightseeing og turistliv, hvilket innebar tur til dronningpalasset,spising av krokodillekjøtt på krokofarm og afrikansk Champions League-kamp (hvor ballguttene tilfelidgvis var kledd i Furnes-fotballdrakter)
Ellers har det vært to turer med båten. En todagers-tur til Boena Ranta, som var den aller første landsbyen vi besøkte. Spennende å komme tilbake og se hvor fint sykehuset hadde blitt etter at vi pusset opp. Også veldig merkelig å kjenne på seg selv hvor mer vant man har blitt til alt. Forige gang var alt så ukjent, rart og merkelig. Nå er man plutselig blitt så vant til alt.

En uke senere var det klart for en ordentlig langtur, tolvdagers-tur til Ampisipility og Ambalahonko. Av de stedene jeg har vært på Madagaskar til nå, er nok dette det fineste. Vi befant oss ikke langt fra turistøya Nosy Be. Vannet var krystallklart, sola skinte og alt var bare sykt fint. Ikke rart at det var mange turister i området. På veg hjem dro vi innom et fem-stjerners hotel midt i bushen. Hotellet hadde egen flyplass og eneste måte å komme seg dit på, med mindre man hadde båt, var med fly.
På grunn av lite bensin måtte vi vende snuta hjemover tre dager før planlagt. Litt surt, men samtidig godt å få helga hjemme og sove i myke og tørre senger. En veldig fin turne. Til forskjell fra tidligere klarer jeg å slappe av litt mer av og nyte det jeg opplevde. Før har det ofte blitt så mange inntrykk og opplevelser å fordøye at man blir veldig sliten. Deilig å kjenne at man blir litt herdet etter hvert:)
Dessverre gadd jeg ikke å ta noen bilder (har blitt litt lei av å gå rundt med kameraet hele tida). Heldigvis var Marie og Synnøve på turen, så dersom dere vil se bilder og lese mer kan jeg anbefale bloggene deres;)

Marie: http://marie-sn.blogspot.com/
Synnøve:http://synnovepaamadagaskar.blogspot.com/

1 kommentar:

  1. alltid hyggelig å lese og høre fra deg Ole. Gleder meg veldig til å få deg hjem. blir trivelig å henge med deg att :D

    Mathias. Du er broren min du!

    SvarSlett