onsdag 3. november 2010

Første tur med Shalom-prosjektet

Fredag morgen var det klart for vår første tur med Shalom. Kvart på sju forlot vi havna i Mahajanga på en innleid lokal seilbåt. Seilturen var fin, men samtidig lang og nokså ukomfortabel i og med at båten verken hadde seter eller flatt gulv. Vi måtte med andre ord sitte på ripa (hvis det er det kanten av båten kalles på båtspråket). Dette medførte i en temmelig støl rumpe. Stølheten var derimot fort glemt da vi kom frem. Den lille fiskerlandsbyen, som jeg selvfølgelig har glemt navnet på, var som snytt ut av nesa på en eller annen piratfilm. Det var palmer, sandstrand og stråhytter. Rett og slett fantastisk! Sanden var så varm at jeg holdt på å brenne meg på føttene før jeg klarte å summe meg til å ta på sko. Etter at vi hadde fått spist og slappet litt av, satte vi i gang med hva vi var kommet dit for; pusse opp ei lita lokale sykestue. Siden jeg ikke innehar nevneverdige snekkeferdigheter, ble det mye maling og skraping. Selv om kanskje ikke arbeidsoppgavene var de mest utfordrende, var det deilig å kunne bidra og gjøre noe meningsfylt for andre (vet det her blir veldig klisjé, men dog). På kveldene dro vi ned til stranden og bada. Vannet lyste opp av morild og en sval kveldsvind blåste inn fra havet. For å bruke Alexanders ord: "Det var toppen av lykke!". Det er utrolig digg å få oppleve ting som dette og samtidig kunne gjøre noe meningsfylt.
PS: har lagt ut link til bloggene til to av de andre norske her på øya, Synnøve og Marie. De har tilbrakt de første fire ukene sammen med meg og Alexander. Så dersom du har lyst til å se deres versjon av opplevelsene, klikk løs på linkene!
Klart for avreise!
Havna i Mahajanga kvart på sju fredag morgenMidt under båturen fikk jeg vite at peanøttene jeg hadde kjøpt inn som ekstraproviant var tabu i landsbyen vi skulle til. Dermed måtte jeg noe ufrivillig dele gi bort tre poser med nøtter til de andre for at vi skulle rekke å spise det opp. Uansett var det kos med nøtteparty!!

Fremme i landsbyen

Plutselig skulle alle være med å bade..
Oppussing av klinikken
Hovedgata i landsbyen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar